• Home
  • Sonepar

Sonepar

Als volledig onafhankelijk bedrijf - na een halve eeuw nog steeds in handen van de familie Coisne - staat Sonepar wereldwijd aan de top in de B2B-distributie van elektrisch installatiemateriaal en aanverwante diensten.

Sinds Henri Coisne het bedrijf oprichtte in 1969 kende Sonepar een stabiele en snelle groei onder leiding van de familiale aandeelhouders, die van Sonepar een uiterst gestructureerde en performante organisatie maakten.

In 1982 ging het bedrijf over tot de eerste buitenlandse acquisities en werd het een speler van Europees belang. Andere overnames volgden, denk maar aan een groot deel van Hagemeyer’s activiteiten in 2008.

Deze doorgedreven strategie van gerichte overnames, gecombineerd met een sterke organische groei, maakt dat Sonepar vandaag de wereldleider is in de B2B-distributie van elektrisch materiaal.

Met 170 aparte entiteiten is Sonepar aanwezig in 44 landen op 5 continenten, goed voor een totale omzet van 22.4 miljard euro in 2019. Daarmee is het leider in een wereldwijde markt van 200 miljard euro. Een markt die dankzij de technologische evolutie en de groeiende nood aan nieuwe diensten bovendien nog heel wat groeipotentieel heeft.

De grote sterkte van Sonepar is dat zij er consequent in slagen om de juiste fabrikanten en de juiste technologieën op het juiste moment en aan de juiste prijs aan te bieden. Bovendien gebeurt de toelevering via een uiterst performant en wijdvertakt logistiek netwerk, een niet te onderschatten voordeel! 

SONEPAR GOVERNANCE

Compliance is everyone’s responsibility at Sonepar, everyday in everything we do” said Philippe Delpech, CEO of Sonepar.
"Naleven van gedragsregels is bij Sonepar eenieders verantwoordelijkheid, elke dag in alles wat we doen", aldus Philippe Delpech, CEO of Sonepar.

Meer hierover vindt u in de documenten (Nederlands en Engels) hieronder: